marți, 5 februarie 2013

Despre soareci de casa

   Soarecele de casa este cel mai comun mamifer de pe pamant. Originar din Asia Centrala, insa sub influenta transportului s-a extins odata cu primii colonisti europeni si in alte pati ale lumii. Soarecii pot fi regasiti, acum, in toata Europa, America de Nord, Canada, precum si in fiecare stat al coastei Alaska.
house_mouse(1)
     Soarecii de casa :
  • au un corp zvelt, avand o greutate mica 10-35 de grame;
  • au urechi mari, cu parul mic, care acopera sumar corpul, ochii negrii proeminenti, un nas mic, coada conica, rar imblanita;
  • de obicei au blana de culoarea brun deschis spre gri sau negru, cu piele alba dedesubt;
  • durata lor de viata este de 9-18 luni, deși unii au trait pana la doi ani in captivitate.
      Soarecele este foarte adaptabil. Este un excelent inotator, alergător, alpinist si saritor. Poate sari pana la 30 cm inaltime. Are simturi excelente la miros, gust si atingere. Are vedere slaba, dar este dotat cu vedere periferica care ii permite sa detecteze miscarea. In aer liber soarecii constuiesc cuiburi in buruieni, gunoaie, fisurile peretilor sau stancilor, o retea de tuneluri sub pamant, cu camere pentru cuiburi si depozitare, precum si mai multe iesiri.
       In fiecarea toamna soarecii pornesc in cautarea hranei si adapostului, acest lucru declansand invazia soarecilor atat in interiorul, cat si in exteriorul caselor. Ei se vor cuibarii in orice zona ascunsa langa o sursa de hrana. Cuiburile lor sunt construite din carpe sau hartii, constand din materiale fine, maruntite, si aratand ca o bila usor desfacuta, avand un diametru de 10 -15 cm. Daca mancarea este disponibila, un soarece se va deplasa, in mod normal, nu mai mult de 10-50 de metri de la cuibul lor. Șoarecii sunt teritoriali, și vor explora în mod constant pentru a afla mai multe despre mediul lor. Ei memoreaza cai, obstacole, produse alimentare, apa, adapost și alte elemente din habitatul lor. Ei sunt rapizi pentru a detecta obiecte noi in mediul lor, si sunt mai curiosi fara sa aiba frica de ceva nou.
       Din cauza vederii lor precare, soarecii navigheaza folosind mustatile lor, de obicei, calatorind de-a lungul unui perete sau altui obiect. Daca nu va miscati, un soarece de casa nu va poate vedea. Ei vor explora atunci cand cred că sunt singuri … de obicei in timpul noaptii, dar in orice alt moment cand nu detecteaza miscare. Oamenii, de obicei, vad soareci cand citesc sau se uita la televizor. Spre deosebire de sobolani, faptul ca ati vazut un soarece nu inseamna neaparat ca aveti invazie de soareci.
  Magazin.anti-daunatori este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT