vineri, 8 februarie 2013

Esti un proprietar de casa si ai probleme cu cartitele?

       Esti furios pe cartitele care iti distrug gazonul si rasadurile de flori? Intelegem cum te pot innebuni aceste cartite. Principala problema cu cartitele este reprezentata de tunelurile pe care le sapa. Cele mai multe tuneluri provocate de cartite sunt apropiate de suprafata solului ceea ce poate provoca daune vegetatiei.
CARTITA 2
      Din moment ce cartitele nu hiberneaza, ele vaneaza in mod continuu rame, insecte, animale mici si alte surse de hrana. Cu un apetit foarte mare de satisfacut, cartitele sapa constant tuneluri pentru a cauta hrana.
   Va puteti imagina ca, fara un control antidaunator adecvat, cartitele pot si vor deveni un dezastru pentru gazon. Tinand cont de obiceiul lor de a sapa, cartitele stau mai tot timpul sub pamant, facand sa fie dificil de depistat pentru a ne da seama daca avem sau nu probleme cu acesti daunatori.
Din fericire, daca putem spune asa, cartitele lasa urme evidente prin gropile de la suprafata solului acoperite cu o gramada de pamant. Cand vedem prezenta acestor gropi ridicate acoperite de pamant, ca niste musuroaie mai mari de furnici, este evidenta prezenta cartitelor.  Dar sa aflam mai multe despre aceste animale.
             Cartitele                                                                                              
Luand in calcul mai multe aspecte, cartitele sunt animale fascinante:
  • In fiecare an o cartita consuma intre 20-23 kg de viermi si insecte;
  • Cartitele pot sapa tuneluri aproximativ de 5.5 metri/ora;
  • Cartitele calatoresc 24 de metri/minut in tunelurile existente;
  • Cartitele au de doua ori mai multe si hemoglobina fata de alte mamifere de dimensiuni similare. Acest lucru le permite, ca ele sa respire mai usor in mediile subterane cu un nivel de oxigen redus.
      Modificarea habitatului:
Dupa udarea gazonului cartitele si nevertebratele pot ajunge aproape de suprafata solului, ceea ce creste vizibilitatea tunelului.
Reducerea udatului poate ajuta temporar. Reducerea cantității de iarba pe proprietatea dumneavoastră vă va reduce, de asemenea, semnele vizibile de deteriorare. Pe termen lung, puteti economisi timp si bani, convertind gazonul in gradina, alee, garduri vii, sau a alte habitate naturale pentru pasari si fluturi benefice.
 Magazin.anti-daunatori  este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT