joi, 28 februarie 2013

Protejati motorul autoturismului de jderi

Jderii au un sistem auditiv extrem de dezvoltat si sensibil. Ei emit ultrasunete, cand se afla in pericol si vor sa avertizeze pe un alt animal. Jderii isi marcheaza teritoriul. Este indicata spalarea motorului cu substante de curatare si suprafata de sub masina pentru indepartarea mirosului lasat de jderi. Daca jderul a lasat amprenta (urina) in zona compartimentului motorului si aparatul incepe sa emita ultrasunete, se poate intampla ca animalul sa-si apere teritoriul si sa devina periculos din cauza tulburarii teritoriul lui personal.
Acest aparat cu ultrasunete se livreaza cu doua suruburi si 2 coliere pentru instalarea lui in interiorul compartimentul de motor al vehiculului.
Durata functionarii: 1 secunda, la un interval de 3 secunde intrerupere.
 
Martes-jder-roinsect.roPentru o instalare corecta este esential ca in fata difuzorului acestui aparat cu ultrasunete sa fie cat mai mult spatiu liber, astfel incat ultrasunetele sa se propage pe o suprafata cat mai mare in compartimentul motorului. Ultrasunetele se imprastie liniar, la fel ca si lumina, ceea ce inseamna ca nu vor ajunge in toate colturile. Este indicata orientarea difuzorului inspre cablurile si furtunurile motorului, atacate adesea de catre jderi, ca ultrasunetele sa intre in contact direct cu acestea.
 
Instalarea aparatului prin borna 15:

In tarile din Uniunea Europeana este obligatoriu ca repelentii de jderi sa functioneze doar in momentul cand masinile sunt parcate, iar niciodata cu motorul pornit. Aparatul trebuie conectat legat la borna 15. Conform normelor euro borna 15 ar trebui sa fie simbolizata pe stecherul pentru radioul de masina. In acest fel acest aparat cu ultrasunete se conecteaza automat atunci cand este oprit motorul masinii. Cablul rosu trebuie sa fie conectat la polul pozitiv al bateriei de masina. Dupa conectare, LED-ul de pe partea de sus a aparatului va indica functionarea prin clipire. 
biometrixx m1
Dizpozitivul BioMetrixx M1 este proiectat pentru protectia motorului, conectandu-l la o sursa de alimentare de 12 V (baterie de masina). Aparatul genereaza ultrasunete pulsatile la o frecventa 23 kHz, ce nu sunt suportate de jderi, evitand zona.

Specificatii tehnice:
Tensiune de operare: 12V DC (baterie de masina)
Consum curent: <4 mA (echivalent cu consumul de energie al unui ceas LCD in masina)
Frecventa de iesire: 23 KHz.
Unghi de radiatie: 140 °
Presiunea acustica: 85 dB (+/-15%)
Interval de temperaturi: – 40 la + 80 ° C
Dimensiuni:  140 x  82 x  39 (L x l x Î)
 
Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT