luni, 11 februarie 2013

Prejudiciile aduse de cartite

Prejudicii
Distrugerea copacilor – tunelurile sapate de cartite pot servi drept cai de acces pentru soarecele de camp, si pentru altele care se hranesc din rădăcini.

Cartitele produc creste neregulate și extinse prin hrănirea din gazon, ca niste movile conice.

Rar, cartitele se hrănesc cu bulbi si radacini de flori și cu plantele din gradina.
Activitatea cartitelor de cautare a insectelor si saparea tunelurilor pot provoca uscarea rădăcinilor plantelor.
Prejudicii aduse peluzei – ruperea radacinilor poate provoca uscarea temporara, pana la moartea gazonului, și împiedica operațiunile de îngrijire ale peluzei.
Distrugerea structurii pamantului – extrem de rara. Devierea apelor poata sa apara prin tunelurile cartitelor.
Daune aduse agriculturii – efecte mici sau locale asupra culturillor rădăcinoase.
cartita
Modificarea habitatului
Cartitele mănâncă râme, insecte și nevertebrate. Reducerea acestora poate reduce populațiile cârtițelor.

Controlul larvelor – Cartitele mănâncă larve. Dar gazonul poate fi curatat de larve, dar poate avea încă alte surse de hrana. Cu toate acestea, în cazul în care gazonul Dvs. nu contine alte surse alimentare, controlul larvelor poate rezolva aceste probleme cu cartitele.

Dacă vă decideti sa controlati larvele, următoarele recomandări poate fi de ajutor: viermii albi iernează ca larve. Primavara, se muta mai aproape de suprafața solului pentru a se transforma in pupă. Viermii albi găsiti în perioada de primăvară nu sunt un motiv de îngrijorare și aplicarea insecticidelor care pot ucide larvele nu este justificata, chiar si in lunile mai / iunie. Pentru aplicații cu insecticide care vizează doar larve albe, perioada ideala pentru aplicarea produselor, cum ar fi Merit, Arena sau Meridian este între a treia săptămâna din iunie și mijlocul lunii iulie. În cazul în care sunt aplicate insecticide mai devreme de acest sezon, cum ar fi la mijlocul lunii mai, pentru gargarite; unele dintre aceste produse pot asigura un control eficient al larvelor albe. Cu toate acestea, acest lucru nu funcționează întotdeauna bine. Servicii de îngrijire a gazonului și proprietarii de case trebuie să monitorizeze îndeaproape peluzele în luna august pentru larve albe, atunci când sunt aplicate insecticide mai devreme de jumătatea lunii iunie.
Excluderea prin barierele de metal; rar inundații. Bariere perimetrale metalice îngropate cel puțin 13 cm pot reduce activitatea de căutare a hranei de catre cartite; îngropate la 30 de centimetri pot elimina orice călătorie subterana a cârtiței.
Alungarea cartitelor se poate realiza cu ajutorul unor aparate anticartite, ce produc artficial vibratii la un anumit interval de timp, pe care cartitele le percep ca pericol.
Dimensiuni medii și greutate
Masculi:
Lungimea medie totală, 17,6 cm
Lungimea medie a cozii, 3,3 cm
Greutatea medie, 115 g
Femele:
Lungimea medie totală, 16,8 cm
Lungimea medie a cozii, 3,3 cm
Greutatea medie, 85 g
Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT