luni, 28 ianuarie 2013

Modul de viata al cartitelor

  Cârtiţele trăiesc în subteran și în peluzele caselor de locuit, terenurilor de golf, cimitire, parcuri, și, precum și câmpuri necultivate, margini de pădure, pășuni sau în locuri de pășunat obişnuite care au solurile umede, nisipoase, argiloase si sunt uşor săpuite.
Tipul, conținutul de umiditate al solului, precum și disponibilitatea hranei din sol pot limita activitatea cârtiței. În general, cârtiţele tind să evite argilă grasă sau soluri pietroase, pietriş grosier, unde saparea devine dificilă. În mod similar, zone cu soluri care sunt fie prea uscate sau prea umede mențin structura tunelului lor, de obicei sunt evitate. Cârtiţele preferă habitate umede (cu care nu sunt saturate), solurile, mai ales în apropierea fluxurilor, lacurilor, zonelor umede.
cartita
     Cârtiţa de sex masculin din punct de vedere estetic este mai păros și coada de obicei este mai mare ca dimensiune decât au femelele, respectiv întrucât atât de sex masculin și de sex feminin stele cu nasul alunite sunt aproximativ egale ca dimensiune.
     Firele de păr tactile de pe bot, forepaws, partea din faţă a mâinilor, partea de sus a capului, şi coada sporesc simţul de atingere al cârtiţelor; având şi un simţ slab al mirosului si sunt practic oarbe (nu detecta lumina si intunericul).
Deși mulți oameni cred că cîrtițele sunt rozătoare, cum ar fi șoarecii sau șobolanii, ele de fapt sunt membrii ai ordinelor insectivore, care include animale, cum ar fi scorpii și lilieci. Dieta unei cârtiţe este formata din râme, melci, insecte și (atât adulți și stadiile larvare), dar, de asemenea, poate include cantități mici de vegetație și semințe luate din neatenție. 
    Cârtiţele distrug foarte putine plante sau bulbi hrănindu-se direct, dar pot desprinde plantele din tunel în timpul căutării hranei. Pentru că ele consumă o cantitate imensă de energie, atunci când construiesc tuneluri, cârtiţele rămân adesea zi și noapte active pe tot parcursul anului, fiind în căutarea hranei.
     Ele consumă de multe ori, de zi cu zi, o cantitate de alimente egală cu 60-100% faţă de greutatea corpului lor. Pentru a satisface această cerere aproape insațiabila pentru hrană, o cârtiţă poate săpa în fiecare zi pâna la 45 de metri de tuneluri noi. Acestea sunt cele mai active dimineața mai devreme și seara târziu pe zi umede, tulbure în timpul primăvara și toamna și poate fi văzut de la sol pe timp de noapte sau atunci când se împrăștie în noi domenii.
 Magazin.anti-daunatori
este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT