miercuri, 20 iunie 2012

Invadarea monumentelor istorice de porumbei

Obiceiurile porumbeilor:
Porumbeii intotdeauna se intorc in locurile, unde s-au nascut, avand memorie fantastica. Porumbeii memoreaza perfect detaliile de relief. In trecut erau instruiti ca porumbei mesageri pentru comunicari. De ex. chinezii sunt pregatiti pentru cazul in care sistemul de comunicatii al tarii ar ceda, au o armata de porumbei mesageri instruiti sa transmita mesaje militare vitale.
China are o divizie de porumbei militari inca din anul 1950, dar aceasta numara doar cateva sute de pasari care au fost pana acum folosite in special pentru comunicarea cu bazele de pe insulele din Marea Chinei de Sud.


 
Porumbeii sunt antrenati in orasul Chengdu, de catre unitatea speciala “Armata Populara de Eliberare” si sunt “cele mai practice si eficiente unelte de comunicare pe distante scurte sau medii, in caz de interferente electromagnetice sau de colaps in semnalele noastre”, potrivit oficialilor chinezi.
Totodata, oficialii au precizat ca porumbeii mesageri sunt indispensabili in razboiul modern, iar armata din China “are atatia porumbei militari cati soldati sunt in armata elvetiana, de exemplu”.
In evul mediu metoda “dus intors” a fost utilizata pentru comunicatie intre doua cetati vecine sau intre comercianti din localitati diferite.
In evul mediu metoda “dus intors” a fost utilizata pentru comunicatie intre doua cetati vecine sau intre comercianti din localitati diferite.
Metoda asta a fost practicata deja de Mesopotami in antichitate folosind porumbei cu aspect de pescarusi.
 
Daune create de porumbei:
Porumbeii au ajuns spaima celor, care au in administrare monumente istorice si obiective turistice. Mizeria, care ii lasa in urma poate degrada zidurile  de piatra, iar pentru ca porumbeii  sa fie tinuti la distanta, se instaleaza tepuse contra porumbei, contra pasari. Este un sistem inovativ, fara-i sa-i dauneze fizic. De multe ori porumbei sfarsesc in capcanele montate de oameni.
Metoda asta de control, consta dintr-un set de tije, care odata instalate, nu permite aterizarea porumbeilor pe fatada cladirilor sau crearea cuiburilor.
In Franta acest sistem este des utilizat contra porumbei, contra pasari, care se amplaseaza la fiecare streasina sau geam.
Aceste tepuse contra porumbei, contra pasari se folosesc in scopul intimidarii porumbeilor, pasarilor de a-si crea cuib sau loc de pelerinaj pe marginea geamului, acoperisului.
 
 
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT