vineri, 29 iunie 2012

Daune cauzate de jderi

Ultrasunetele sunt inamicii naturali ai jderilor, care vor pastra aceste animale daunatoare la o distanta sigura. Jderii sunt extrem de teritoriali, si daca sesizeaza mirosul unui vizitator precedent, va incerca sa distruga vizuina rivalului sau.
Mii de soferi in Elvetia, Austria, Germania si-au gasit vehiculele lor atacate de jderi.  Cu toate acestea, un raport de la  Asociatia exploratorilor stiintelor de frontiera a   aratat, ca jderii ataca infrastructura, distrugand in Noua Zeelanda garniturile de cauciuc de la geam, rozand cablurile electrice ale echipajelor de film. Expertii estimeaza costurile anuale de reparare a prejudiciilor cauzate de jderi se ridica pana la 50-70 milioane de Euro. In cazul unei masini, furtunul ros de jderi poate duce la pierderea apei racite si supraincalzirea motorului.
 
 
De ce nu musca jderul?
 
Jderii iubesc locurile intunecate, calde si uscate. Din acest motiv compartimentele motorului trezesc un interes special. Jderul mascul lasa urme si miros dupa el. Odata ce vehiculul unei persoane va va fi parcat intr-o alta locatie, lasandu-si urme jderul anterior in zona compartimentului de motor exista probabilitate mare sa fie atras de acest miros un alt jder mascul, incercand eliminarea  urmelor de miros ale rivalului, fiind iritat suprem. Nimic nu este sigur, jderul avand in fata dinti ascutiti.

Jderul este un omnivor.

Jderul a fost aproape de cale de disparitie  la inceputul anilor 50, fiind vanat fara mila de oameni ca animal de prada datorita blanei sale. In acest timp in Germania stocul destinat vanzarii  crescandu-se la aproximativ 250000 de jderi vanati. Pentru perioada lunga de timp, jderii la inceput si-au pierdut timiditateacu cu privire la oras. Pentru jderi compartimentele motorului reprezinta pesteri interesante, si acest obiceiuri au fost transmise transmise din generaţie in generaţie. Jderii sunt animale omnivore, cu o recunoastere distinctiva dupa comportamntul lor. Tot ceea ce se  pare interesant pentru ei va fi luat in gura inainte de a fi capabili sa-si judece ceea ce mananca. Primele daune ale jderilor au aparut in Elvetia si in Germania pe la sfarsitul anilor 70.  In timp au aparut  cazuri de daune in toata Europa. 

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT