joi, 21 iunie 2012

Invadarea monumentelor istorice de porumbei

Obiceiurile si dietele porumbeilor:

Porumbeii sunt pasari sedentare, rezidente. Mediul de oras  favorizeaza reproducerea porumbeilor, fiind ideal  din cauza abundentei de produse alimentare ramase pe strazi si lipsa pasarilor pradatoare (de ex soimul).
Porumbeii folosesc orice material pentru construirea cuiburilor inclusiv crengi, excremente si sarme.
Dieta lor in  zonele rurale se bazeaza pe consumul cerealelor, in timp ce in oras pe consumul de resturi de produse alimentare, care sunt la indemana lor.
Un porumbel adult mananca aroximativ o jumatate de kilogram de mancare inttr-o saptamana.
Pentru a ajuta la digestia lor, ei ingera boabe de nisip sau pietris cu alimente lor, care ii ajuta la maruntirea alimentelor. Puii sunt hraniti cu o substanta albicioasa, regurgitati de catre parintii lor.
 
 
Aceste pasari sunt dependente de apa. Porumbeii adulti pot supavietui mai multe zile fara alimente, fara efecte secundare, dar au nevoie de apa zilnic.

Daune cauzate de porumbei:

In prezent porumbeii prezinta o problema reala in orasele, in care acestia sunt considerati ”sobolani zburatori” cu o populatie necontrolata, care in cele din urma a devenit o plaga. Porumbeii uzeaza trasaturile arhitecturale  ale monumentelor istorice prin construirea cuiburilor la o inaltime cat mai mare, care le ofera o raza larga de viziune.
Excrementele porumbeilor sunt corozive, contin acid uric, care provoaca daune esetice peisajului urban din metropole, cauzand oxidarea in special a pietrei sau a obiectelor metalice, blocand canalele de scurgere, contaminand rezervoarele de apa.
In zonele rurale porumbeii fac daune importante, in special asupra culturilor agricole.

Reproducererea porumbeilor:

Femelele recunosc un membru de sex opus, ca un partener stabil (sunt monogame). Imperecherea poate sa apara in orice moment al anului, dar se reproduc cu o intensitate deosebita în primavara si toamna. In oras, unde porumbeii vor gasi conditii mai bune de cuibarit şi  lipsa pasarilor si animalelor de prada, se reproduc la o rata constanta pe parcursul intregului an. Femelele depun de la 1 – 2 oua dupa 12 de zile de la imperechere. Puii parasesc cuibul, cand au 4-6 zile. In salbaticie, porumbeii pot trai pana la sau mai mult de 15 ani. Cu toate acestea, intr-un mediu urban rareori traiesc mai mult de 5 ani.

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT