joi, 28 februarie 2013

Protejati motorul autoturismului de jderi

Jderii au un sistem auditiv extrem de dezvoltat si sensibil. Ei emit ultrasunete, cand se afla in pericol si vor sa avertizeze pe un alt animal. Jderii isi marcheaza teritoriul. Este indicata spalarea motorului cu substante de curatare si suprafata de sub masina pentru indepartarea mirosului lasat de jderi. Daca jderul a lasat amprenta (urina) in zona compartimentului motorului si aparatul incepe sa emita ultrasunete, se poate intampla ca animalul sa-si apere teritoriul si sa devina periculos din cauza tulburarii teritoriul lui personal.
Acest aparat cu ultrasunete se livreaza cu doua suruburi si 2 coliere pentru instalarea lui in interiorul compartimentul de motor al vehiculului.
Durata functionarii: 1 secunda, la un interval de 3 secunde intrerupere.
 
Martes-jder-roinsect.roPentru o instalare corecta este esential ca in fata difuzorului acestui aparat cu ultrasunete sa fie cat mai mult spatiu liber, astfel incat ultrasunetele sa se propage pe o suprafata cat mai mare in compartimentul motorului. Ultrasunetele se imprastie liniar, la fel ca si lumina, ceea ce inseamna ca nu vor ajunge in toate colturile. Este indicata orientarea difuzorului inspre cablurile si furtunurile motorului, atacate adesea de catre jderi, ca ultrasunetele sa intre in contact direct cu acestea.
 
Instalarea aparatului prin borna 15:

In tarile din Uniunea Europeana este obligatoriu ca repelentii de jderi sa functioneze doar in momentul cand masinile sunt parcate, iar niciodata cu motorul pornit. Aparatul trebuie conectat legat la borna 15. Conform normelor euro borna 15 ar trebui sa fie simbolizata pe stecherul pentru radioul de masina. In acest fel acest aparat cu ultrasunete se conecteaza automat atunci cand este oprit motorul masinii. Cablul rosu trebuie sa fie conectat la polul pozitiv al bateriei de masina. Dupa conectare, LED-ul de pe partea de sus a aparatului va indica functionarea prin clipire. 
biometrixx m1
Dizpozitivul BioMetrixx M1 este proiectat pentru protectia motorului, conectandu-l la o sursa de alimentare de 12 V (baterie de masina). Aparatul genereaza ultrasunete pulsatile la o frecventa 23 kHz, ce nu sunt suportate de jderi, evitand zona.

Specificatii tehnice:
Tensiune de operare: 12V DC (baterie de masina)
Consum curent: <4 mA (echivalent cu consumul de energie al unui ceas LCD in masina)
Frecventa de iesire: 23 KHz.
Unghi de radiatie: 140 °
Presiunea acustica: 85 dB (+/-15%)
Interval de temperaturi: – 40 la + 80 ° C
Dimensiuni:  140 x  82 x  39 (L x l x Î)
 
Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

miercuri, 27 februarie 2013

Aparatul anti insecte BioMetrixx S100 va protejeaza de tantari

   Vederea tantarilor este diferita fata de cea a omului, in ceea ce priveste spectrul luminos. Tantarii sunt atrasi de lumina in partea de ultraviolete a spectrului luminos. Distrugatoarele de insecte, numite si “insect-killer”-e sau capcane pentru insecte cu ultraviolete, sunt ideale pentru eliminarea tantarilor din spatii de locuit.
bometrixx s100
   Distrugatorul anti insecte BioMetrixx S100 – Killer este echipat cu un tub cu UV de 4 W pentru a atrage si a anihila insectele  zburatoare prin electrocutare avand grilajul metalic, traversat de un curent electric cu voltaj crescut. In momentul cand ating grila sub inalta tensiune, insectele sunt anihilate rapid si igienic. Corpul insectelor zburatoare vor ajunge in cosul de colectare al aparatului de unde pot fi golite si curatate cu usurinta. Consumul de energie este redus, fiind de numai 0,6 wati. Pe drumul spre sursa de lumină, insectele zboară sub grila de înaltă tensiune și sunt ucise rapid.
Domenii de aplicare: in camere de zi, dormitoare, camera copiilor, spatii comerciale, birouri, showroom-uri, magazine, restaurante, corturi, etc.
Acest aparat anti insecte se alimenteaza cu 4 baterii de unica folosinta de tip AA sau 4 baterii reancarcabile de 1.2 V NuMh Mignon (AA). Bateriile reancarcabile se incarca cu un incarcator adecvat. Dispozitivul anti insecte poate functiona, de asemenea, si cu ajutorul portului USB, cand bateriile sunt scoase din aparat. Cablul USB si adaptorul nu este inclus in pachet. Pentru eficacitate maxima este indicat ca acest aparat sa fie amplasat in zone intunecoase.

     Acest insectokiller dispune de un comutator ON si OFF. Pentru a porni aparatul se gliseaza comutatorul in pozitia ON si pentru oprire in pozitia OFF.Pentru curatarea si intretinerea aparatului este necesara deconectarea aparatului  de portul USB sau scoaterea bateriilor.  Zona de colectare a insectelor anihilate se afla in partea de jos a dispozitivului anti insecte. Este indicata curatarea aparatului anti insecte cu peria moale si uscata (inclusa), la intervale regulate.

     Specificatii tehnice BioMetrixx S100:
Sursa de alimentare prin intermediul 4 Mignon (AA) baterii de unica folosinta
sau 4 Mignon (AA) sau prin intermediul portului USB
Bec: 4 x UV-LED
Consum de energie: 0,6 W
Durata de viata a bateriei: aproximativ 16 de ore de utilizare continua
Dimensiune aparat: 19 cm inaltime x 10 cm diametru
.

    Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

marți, 26 februarie 2013

Utilizarea aparatului mobil BioMetrixx S3 impotriva paianjenilor

  Paianjenii fac parte dintre cele mai periculoase insecte intalnite in interiorul unei incaperi, care sa va spulbere ambianta familiei Dvs. Sunt diferite specii de paianjeni care sunt daunatoare pentru vietile omenesti.Paianjenii pot cauza probleme de sanatate pentru om, creaza si straturi subtiri de panze de paianjen in locuri intunecoase care arata inestetic in casa Dvs. Unele specii, prin muscatura lor, pot provoca infectii grave, deoarece saliva lor secreta venin. Prin urmare, acestei probleme trebuie sa-i dati o importanta deosebita, in sensul de a inlatura acesti paianjeni din incaperea Dvs.

biometrixx S3
      Aparatul BioMetrixx S3 a fost conceput pentru a face fata infestarilior de paianjeni intr-un mod ecologic, fara poluanti sau produse chimice. BioMetrixx S3 genereaza sunete de frecventa inalta, cu schimbare automata intre plaja de frecventa 7 kHz si 14 kHz . Aceste sunete sunt partial perceptibile de urechea umana, insa extrem de neplacute pentru paianjeni, afectand capacitatea lor auditiva si senzoriala si in cele din urma ii determina sa paraseasca zona afectata unde este instalat aparatul. Este o noua metoda care reprezinta o descoperire inovatoare in combaterea paianjenilor.

Acest aparat  impotriva paianjenilor va ofera un grad ridicat de flexibilitate din cauza mobilitatii si alimentarii. Va ofera independenta fata de sursele de alimentare traditionale datorita posibilitatii de utilizare a bateriilor reancarcabile micro de puterea 3 x 1.2V NiMH (AAA)  cu o capacitate de 800 mAh sau de unica folosinta de puterea 3 x 1.5 V (AAA). Va recomandam sa utilizati baterii reancarcabile, deoarece acestea pot fi reancarcate prin intermediul USB-lui (neinclus) conectat la un P.C. (Computer personal).

      In momentul reancarcarii lor prin USB este necesar sa lasati ca bateriile sa ramana in unitate. Timpul de reancarcare dureaza 12 ore. Timpul de functionare dupa o incarcare completa este de medie aprox. 12 zile, atunci cand se utilizeaza baterii reancarcabile. Consumul de energie este foarte scazut mai mic de 0.01 W. Puterea sonora a sunetelor emise de aparat anti paianjeni este de 80 dB.

Domenii de aplicare: camere de zi, camere de dormit, subsoluri, terase, rulote, corturi, etc.Aparatul impotriva paianjenilor poate fi utilizat atat in spatii interioare, cat si exterioare. In interior are puterea de acoperire 25 m² si in aer liber intre 3 si 5 m². Dimensiunea aparatului anti paianjeni este de: L 68 x H 75 x D 20 mm.

   Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

luni, 25 februarie 2013

Modul de functionare a aparatului BioMetrixx S4

     Aparatul solar de protectie produce sunete de inalta frecventa, care sunt abia perceptibile de urechea umana. Aceste sunete de inalta frecenta afecteaza capacitatea auditiva si senzoriala a daunatorilor si in cele din urma ii determina sa paraseasca zona afectata, care este protejata de aparat tantari, si nu deranjeaza sau afecteaza in niciun mod omul. Acest aparat antidaunatori permite reglarea frecventelor intre 7 kHz si 23 kHz, oferind avantajul de a alunga o gama larga de daunatori.
biometrixx s4
    Aparatul S4 este dotat cu un comutator rotativ pentru reglarea frecventei dorite.
Utilizarea frecventelor impotriva daunatorilor:
-7 kHz eficent impotriva tantarilor, impotriva puricilor
-10 kHz eficent impotriva mustelor
-12 kHz eficent impotriva soarecilor, sobolanilor, impotriva gandacilor de bucatarie
-14 kHz eficent impotriva paianjenilor
-20 kHz eficent impotriva cainilor, impotriva pisicilor
-23 kHz eficent impotriva jderilor.
    Aparatul antidaunatori este conceput pentru uz personal si va ofera un grad ridicat de flexibiliate. Datorita panoului solar va ofera independenta fata de sursele de alimentare traditionale.

    Este conceput pentru a face fata infestarilor de tantari, purici, muste, rozatoare, gandaci de bucatarie, paianjeni, caini, pisici si jderi intr-un mod ecologic, fara poluanti sau produse chimice. Este o noua metoda care reprezinta o descoperire inovatoare in combaterea daunatorilor.

Acest aparat tantari are dimensiuni reduse (120 x 65 x 15 mm) si este ideal sa fe amplasat in orice loc unde va confruntati cu daunatori, idel pentru livinguri si dormitoare, subsoluri, mansarde, garaje, foișoare, corturi, etc.

    Modulul solar (3 V / 30mA) performant (siliciu amorf) încarcă acumulatorul NiMh (1 x 1.2V 160 mA) încorporat într-un timp scurt si fără costuri. Timpul de reincarcare dureaza aprox. 5 ore in zilele insorite si 8 ore in cele innorate. Se poate alimenta acest aparat antidaunatori si cu ajutorul Mini USB-lui ( adaptor de 5V, neinclus) legat de un P.C. (Personal Computer).

    Timpul de incarcare cu ajutorul mini USB-lui dureaza aprox. 15 minute. Chiar si în caz de în absenta totală a luminii, rezerva de curent se păstrează aprox. 2 zile în cazul unui acumulator complet încărcat. Consumul de energie este mai mic de 0,8 mA. Timpul de functionare a aparatului incarcat complet este de 48 de ore. Zona acoperita de aparat tantari: aprox. 25 mp
Designul acestui aparat tantari a fost brevetat.

    Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

vineri, 22 februarie 2013

Eficacitatea unui aparat solar anti caini

  Acest aparat anticaini genereaza ultrasunete la frecventa de 23 kHz si flashuri de lumini in momentul cand intra un animal in raza senzorului de miscare PIR. Raza de actiune a PIR-ului este pană la 7 m. Zona protejata de aparat contra animalelor este de cca. 30 mp (emisia audio la un unghi de aproximativ 110 °). Puterea acestui aparat anticaini este furnizata de o baterie reancarcabila incorporata, asistata de celulele solare, intregrate in aparat anticaini, atunci cand exista suficenta lumina solara.
Acest aparat impotriva cainilor este conform cu cerințele naționale și europene aplicabile.

 
710068Este important sa luati in considerare urmatorul aspect daca doriti sa alegeti o locatie perfecta pentru instalarea aparatului impotriva cainilor. Pentru detectarea optima a senzorului de miscare aparatul anticaini trebuie sa fie plasat in asa fel incat obiectul detectat sa nu se apropie direct de senzorul de miscare, daca traverseaza prin zona de detectie de la stanga spre dreapta sau invers.
 


Detectarea miscarii este determinata de mai multi factori:
- montarea la inaltime a senzorului de miscare
- diferenta de temperatura intre obiectul in miscare si ambient
- marimea obiectului
- distanta senzorului de miscare fata de obiect
- directia si viteza de circulatie
- temperatura mediului ambiant.
 
Aparatul impotriva cainilor este conceput pentru a opera in aer liber. Aparatul poate fi agatat de un carlig, cui sau surub pe o suprafata verticala astfel incat modulul solar sa fie orientat catre sud. Inaltimea recomandata la fixarea acestui aparat anticaini este necesar sa se incadreze intre 0.3 – 0.5 m, astfel incat sa detecteze fiabil animalele de pe teren. Aparatul se poate declansa eronat in cazul in care zona acoperita este traversata de fiinte umane sau vehicule. In acest caz veti reduce durata de functionare a aparatului. Este recomandata evitarea locatilor, cum ar fi custi, grajduri, care sa nu fie exploatate de animale si sa nu ramana un spatiu de evacuare pentru ele.
 
Cu ajutorul comutatorului se poate selecta urmatoarele moduri de functionare:

”ON1”- daca senzorul de miscare detecteaza o schimbare de temperatura in raza de actiune a aparatului  importiva cainilor, se activeaza ultrasunetele si flashul pentru o durata de operare de cca. 20 de secunde (daca persista miscarea si shimbarea de temperatura, ultrasunetele si LED-urile, semnalele blitz raman active)
” ON2” – daca senzorul de miscare detecteaza o schimbare de temperatura in raza de monitorizare a aparatului  importiva cainilor, se activeaza ultrasunetele pentru o durata de operare de cca. 20 de secunde (daca persista miscarea si shimbarea de temperatura, ultrasunetele raman active). Carcasa si modul de functionare solar sunt rezistenti la intemperii.
“OFF” protecta solara contra animalelor este oprita. Va recomandam inainte de folosirea aparatului contra cainilor sa lasati ca baterie sa se incarce 1-2 zile si aparatul sa ramana in pozitia inchisa.

 Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

joi, 21 februarie 2013

Utilizarea unui aparat cartite M069

   Acest modul impermeabil emite in intervale rapide oscilatii agresive seismice, care sunt larg radiate subteran si sunt in mare parte evitate de cartite si de rozatoare. Modulul trebuie să fie amplasat fie in apropierea sau direct in tunelurile animalelor, functionand prin intermediul unui cablu cu tensiune de lucru de 9 V / DC.

m069n_hpanzeige_en
Este important ca acest cablu, care alimenteaza sursa, sa fie ingropat pentru a evita orice impiedicare peste cablu. In cazul in care se dovedeste ca rozatoarele sau cartitele sa ramana in zona, va recomandam comutarea periodica a modulului cu ajutorul cronometrului in scopul de a contracara eventuale efecte ale obsnuitei acestora cu oscilatile anterioare. Atunci cand doriti sa protejati un teren mai mare exista posibilitatea ca mai multe module sa functioneze totodata, chiar daca sunt amplasate la o distanta considerabila intre ele. Aceasta frecventa audio a fost selectata astfel incat sa radieze puternic sub sol pentru a fi deranjant pentru sistemul auditiv al animalelor, insa aceste sunete sunt greu suportate de om daca se afla in preajma aparatului, daca acesta nu este ingropat. Aceasta protectie contra cartitelor este mult mai benefica si ecologica fata de otravuri sau capcane cartite, deoarece protejeaza mediul nostru. Aceste oscilatii seismice sunt foarte sacaitoare pentru cartite.
In cazuri exceptionale se poate intampla ca aceste oscilatii seismice sa nu faca posibila alungarea cartitelor si rozatoarelor din cauza unor circumstante cum ar fi:
1) Animalele trebuie sa aiba grija de puii lor, si sa ramana aproape de ei.
2) Exista un deficit de hrana subteran si poate fi gasita doar in apropierea acestui aparat cartite.
3) Adaptarea la oscilatii seismice.
Cuplajul pentru a conecta modulul la sursa de alimentare sau la un transformator nu este impermeabilizat. Acest aparat cartite trebuie sa fie instalat in asa fel incat apa sa nu patrunda la conectarea sursei de alimentare sau transformatorului. Pentru a evita aceasta situatie este de recomandat folosirea unei bande adezive sau similare. Un modul va fi suficient pentru aprox. 1.000 m² de gradina.
Consumul maxim al acestul modul este de 100 mA. Dimensiunile modulului ajung la 72 x 50 x 35 de mm.
    Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

miercuri, 20 februarie 2013

Lupta impotriva cartitelor devine o provocare

anti-musuroi-de-cartita-soareci-sobolani-iepuri_1Cand vine vorba de cartitele care va strica gazonul o luati in nume personal, nu-i asa?
Este ca si cum acestea isi bat joc de tine in fiecare dimineata cu sapaturile lor proaspete, asa ca lupta impotriva acestora devine o provocare. Au preluat oare cartitele conducerea si te innebunesc?
Da, cartitele pot sa te scoata din sarite. Daca esti ca majoritatea proprietarilor, te confunzi probabil cu sfaturile contradictorii privind combaterea cartitelor. Crezi ca merita incercate orice zvonuri, remedii improvizate sau metode de control despre care iti vorbesc prietenii, cunostintele sau rudele. De fapt produsele chimice si remediile domestice, cum ar fi uleiul de ricin si derivatele acestuia, nu sunt numai ineficiente cand aveti de-a face cu cartitele, dar ofera acestora timpul necesar pentru a se stabiliza si a deveni reale probleme. Cartitele sunt, in mod natural, animale care traiesc in padure, dar se pot coloniza rapid si se pot raspandi in zonele rezidentiale din vecinatate. Din moment ce cartitele au nevoie de o retea bine stabilita de tuneluri pentru a supravietui, cu cat li se permite mai mult sa sape tuneluri, cu atat se obisnuiesc mai tare intr-un loc si devin mai dificil de controlat.
Cartitele obisnuite sunt insectivore si nu rozatoare dupa cum s-ar crede. Dieta lor se limiteaza la nevertebrate terestre cum ar fi rame, viermi, miriapode si furnici. Cu toate acestea, sursa principala de hrana o constituie ramele. Asadar, oricat ati incerca sa combateti cartitele prin metode de a distruge insectele terestre, ele raman totusi cu surse de hrana pe care le gasesc din abundenta in pamant prin saparea tunelurilor. Pe proprietati mai mari, cartitele pot migra dintr-o parte in alta. Aceasta activitate migratoare este controlata de clima si de umiditatea din sol. Cartitele se cor adapta repede la schimbarile alimentatiei, atunci cand gasesc surse de hrana in alte parti, pe masura ce acestea devin disponibile de-a lungul anului.
Cartitele pot sa-si paraseasca locatiile si sa se stabileasca intr-un sistem de tuneluri sapate de alte cartite si parasite sau pot pleca dintr-o zona si reveni cand te astepti mai putin. Chiar si fara perturbari, activitate cartitelor intr-o zona anume poate dura doar o saptamana sau doua in functie de particularitatile solului. Comportamentul acesta gen “azi aici, maine dincolo” este probabil cauza multor conceptii gresite despre cartite care fac sa para credibile unele remedii domestice. Rezultatele testelor efectuate in cazul indepartarii cartitelor cu ajutorul substantelor toxice pot fi, de asemenea, distorsionate.
Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

marți, 19 februarie 2013

Combaterea cartitelor

  Cartitele sunt active atat ziua cat și noaptea, pe tot parcursul anului, atingand nivelul cel mai inalt in timpul primaverii și toamnei, în zilele umede sau ploioase, cand sunt mai aproape de suprafata pamantului. Atunci cand suprafața solului îngheata iarna, sau devine foarte uscata în timpul verii, cartitele utilizeaza numai vizuini adanci. Ele sunt mai active in timpul orelor de dimineata, atingand perioada de varf, dar pot fi văzute și pe tot parcursul zilei si noptii.
cartita
Împerecherea lor are loc in perioada februarie-martie, cu un sigur pui, nascand mai tarziu intre trei si cinci pui, dupa o perioada de gestație de șase săptămâni.
Puii de cartite cresc rapid si parasesc cuibul pentru a se descurca singuri, de la o varsta frageda, aproximativ de o lună.
Biologia si reproducerea cartitelor:
Greutatea unui adult: 113 g
Lungimea totală: 10 cm
Culoarea: gri-maro
Durata gestatiei: 42 de zile.
Numarul puilor fatati la o nastere: trei pana la cinci
Numarul puilor: un pui de cartita pe an, fatat la inceputul lunii aprilie-martie
Intarcare:1 luna
   Aparatul cu vibratie este una dintre cele mai uzuale moduri in combaterea cartitei. Cheia succesului este rabdarea, practica, și persistența. Cartita are o abilitate stranie in detectarea capcanei stabilite primavara in mod abuziv.
    In general, aparatele anticartite sunt usor de utilizat si sunt eficace in timpul primaverii și toamnei, atunci cand activitatea cartitelor atinge perioada de varf. Odata ce se observa orice activitate a cartitelor, ar trebuie sa depuneti un efort maxim cat mai repede posibil in combaterea cartitelor, pentru a mentine la un nivel minim daunele create de ele. De asemenea, la inceputul primaverii puteti indeparta femelele gravide, reducand astfel probabilitatea de a se confrunta mai tarziu cu o familie de cartite.
    Daca ati vazut galerii mici in peluza Dvs, si nu sunteti sigur ce reprezinta, este timpul sa apelati la un reprezentant de vanzari din partea companiei noastre.
  Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

luni, 18 februarie 2013

Cartitele va pun in pericol gazonul si proprietatea

   Cartitelor nu le pasa ca va distrug gazonul frumos ingrijit. De asemenea, nu le pasa cat de mult timp si bani ati investit pentru a pastra gazonul in stare buna. Este cunoscut faptul ca hrana cartitelor consta in proportie de 80% din rame. Ramele imbogatesc in mod natural gazonul prin procesul numit aerare. Cartitele vin pe gazonul Dvs. datorita ofertei bogate de rame. Ramele sunt atrase de solurile bogate in substante nutritive si, cu cat aveti mai multa grija de gazonul Dvs., cu atat este mai atractiv pentru rame.
Monstrulmic

Stiati ca?
- cartitele sunt o specie de mamifere vechi, bine adaptate la viata subterana. In general cartitele sunt fortate de mici sa-si paraseasca cuibul si sa isi creeze propriul sistem de tuneluri si vizuine. Membrele puternice ale cartitelor le permite sa excaveze prin sol pentru a cauta hrana. Ele pot sapa pana la 100 de metri de tunele pe zi, provocand astfel pagube insemnate solului.
- pentru a mentine acest stil de viata activ, cartitele trebuie sa se hraneasca in permanenta cu foarte multe alimente bogate in proteine. Ele consuma si larve si insecte, dar mancarea lor favorita consta din rame.
- contrar credintei populare, cartitele nu mananca plante, radacini sau bulbi.
- cartitele traiesc in cea mai mare parte in subteran si rareori ies la suprafata, iar cele care ies mai des la suprafata sunt in general cartite tinere.
       Cateva metode de a scapa de cartite:
– pesticidele folosite impotriva rozatoarelor se pot utiliza si in cazul combaterii cartitelor, imprastiind substanta in gaurile formate la intrarea in tuneluri, astfel incat, cand acestea ies la suprafata, sa intre in contact cu substanta respectiva;
– blocare tuturor gaurilor de acces in tuneluri astfel incat cartitele sa se sufoce. Acest lucru insa nu poate sa dea rezultate, deoarece cartita poate avea sapate tuneluri suplimentare.
– folosirea unor aparate anticartite cu vibratii care creeaza impresia instabilitatii solului, ducand la parasirea locului de catre cartita.
– folosirea undelor cu ultrasunete care sa imite prezenta unei alte cartite. Cartitele isi respecta teritoriul, iar prezenta altei cartite le face sa-si schimbe locatia.
   Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

vineri, 15 februarie 2013

Cartita deterioreaza curtile și proprietatile Dvs.

     Cartitele nu sunt considerate rozătoare, dar sunt rude ale insectivorelor, cum ar fi aricii. In căutarea surselor de hrana, cartitele creaza vizuine în peluze, pajiști și loturi deschise. Ele se hrănesc în principal cu râme și larve de insecte. Numai rareori sunt văzute pe sol, au o lungime de la 4 la 9 cm lungime, inclusiv  cu coada, avand blana de culoarea inchisa, gri sau maro. Ochii sunt mici, ca un varf de ac, iar coada și picioarele sunt, de obicei, de culoare roz. Ele nu au nici urechile vizibile. Există șapte specii de cartite, iar unele specii sunt protejate prin lege.

0-combatere-anti-capcane-aparat-cartite-270x135
    Cartita deterioreaza curtile și proprietatile Dvs.
În timp ce sapa vizuinele lor, cartitele dauneaza plantelor si distruge peluzele. Pornind in cautarea alimentelor sau pentru construirea vizuinei, cartitele formeaza un tunel sub peluza, ridicand pamantul cu picioarele cu care sapa si adapostul. Daca solul este afanat, ele pot ridica tunelurile la suprafata,  rata de sapare fiind un 60 cm pe minut. Ele prefera un sol afanat, umed si umbrit de vegetatie.
       Nu sunteti sigur dacă aveți cartite în curtea Dvs?
   Caracteristicile comune ale daunelor ce fac parte din obiceiurilor cartitelor sunt: sfasierea straturilor de flori, radacinilor si lasarea mizeriei in curtea Dvs.! Este important, însă, să identificati corect sursa acestui prejudiciu adus peluzei înainte de a stabili modul de combatere a cartitei din curtea Dvs.

    
Dacă aveți o problemă cu combaterea cartitei, cea mai bună soluție pentru indepartarea cartitei de pe proprietatea dumneavoastră este prin intermediul aparatelor cu vibratii. Acesta este modul cel mai eficient de eliminare a invaziei de cartite.
Acest daunator poate fi greu de eliminat și chiar mai greu este sa descurajati revenirea lui. Folosind tehnicile eficiente pentru combaterea cartitei se poate asigura eliminarea si descurajarea revenirii pe proprietatea dumneavoastră.
   Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

joi, 14 februarie 2013

Popandaii reprezinta o amenintare grava pentru proprietatea Dvs

Nu este foarte usor sa scapati de popandai. Ei se folosesc de labe si de incisivi pentru a sapa vizuinele. Fiind animale preponderent ierbivore, au tendinta de a se dezradacina plantele si de a se hrani cu ele. Popandaii sunt rozatoare solitare si rareori traiesc unul in preajma altuia. Din acest motiv, sunt considerati rozatoare mai putin distructive decat alte rozatoare care sapa vizuine.
popandaul
    Movilele lasate de popandai, sunt in general in forma de rinichi si sunt alcatuite din sol fin cernut si bulgaros. In general, popandaii la sa movile mai mari decat cartitele. Movilele popandailor sunt adesea construite in linie si indica existenta unui sistem de tunele adanc.
Soarecii de camp distrug terenurile in mod diferit fata de cartite. Ei se deosebesc fata de soarecii obisnuiti si fata de cartite, care traiesc, de asemenea, in subteran. Soarecii de camp au o culoare gri-maro si au o lungime de aproximativ 14-15 cm. Spre deosebire de soarecii de casa, soarecii de camp au botul turtit, urechile scurte acoperite de blana si ochii mici.
Soarecii de camp traiesc in aer liber, in vizuini sapate in sol la mica adancime si se hranesc cu radacinile si tuberculii de copaci si plante, putand provoca daune importante plantatiilor si livezilor. Acestia sunt uneori gasiti in hale si in subsoluri, dar nu infesteaza in mod natural aceste spatii.    Soarecii de camp au varfuri de reproducere in cicluri naturale o data la cativa ani, timp in care populatia lor poate fi foarte crescuta. Ei prefera zonele cu iarba si suprafetele de pamant acoperite cu vegetatie.
Soarecii de camp calatoresc in santuri supraterane sau in gauri subterane. Spre deosebire de cartite, care se hranesc cu rame, sau viermi si distrug indirect vegetatia prin activitatea lor de sapare, soarecii de camp se hranesc cu tuberculi,  plante verzi, coji si seminte si provoaca daune directe asupra plantelor. Ei se hranesc si cu scoarta copacilor fiind cunoscuti ca distrugator de puieti de copaci. Soarecii de camp sunt activi atat ziua cat si noaptea si se inmultesc foarte repede ceea ce poate duce la infestari rapide.
  Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

miercuri, 13 februarie 2013

Identificarea musuroaielor create de cartite

Exista o serie de rozatoare care isi construiesc vizuine sub pamant pentru a se adaposti. Unele rozatoare isi construiesc tuneluri prin care calatoresc, in timp ce altele traiesc in simple gauri construite sub pamant. Printre rozatoarele care construiesc vizuine se numara cartitele, popandaii si soarecii de camp. Obiceiul de a-si construi vizuine al acestor rozatoare poate provoca daune considerabile peluzelor si gradinilor, precum si culturilor agricole.
images
Majoritatea animalelor care iti pot provoca daune in gradina pot fi tinute la distanta cu ajutorul unui gard simplu, dar exista aceste mici creaturi care sapa vizuini si care pur si simplu nu pot fi blocate in acest mod, pentru ca se strecoara pe sub garduri. Pentru a scapa de infestarea cu cartite, soareci de camp si popandai trebuie sa eliminati populatia de astfel de rozatoare existenta. Activitatea lor distructiva provoaca ingrijorare pentru orice iubitor de spatii verzi, gazoane sau gradini.
Identificarea daunatorilor de care incercati sa scapati este cheia succesului, atunci cand aveti de a face cu cartitele sau cu popandaii. Un musuroi de cartita seamana foarte tare cu movilele ridicate de popandai. Cartitele si popandaii sunt adesea gasiti in acelasi loc iar deteriorarile asupra terenului provocate de acestea se aseamana si se pot confunda foarte usor. Dar metodele de control difera pentru cele doua specii.
    Cartitele lasa niste ridicaturi sub forma de vulcan care sunt adesea alcatuite din bucati de pamant. Ridicaturile de pamant ale cartitelor sunt impinse din tunelurile adanci si pot avea o inaltime intre 5 si 60 cm. Numarul de ridicaturi dintr-o anumita zona nu este o unitate de masura a numarului de cartite din zona respectiva. Aceste tuneluri de suprafata sau ridicaturi sunt un semn ca exista o activitate a unei cartite. 

       Cartitele elimina insectele daunatoare si multi viermi de pe gazoane si din gradini. Cu toate acestea, obiceiurile lor de a sapa tuneluri si vizuine desfigureaza peluzele si parcurile, distrug rondurile de flori, rup radacinile plantelor si creeaza un haos total lasand gazonul sau gradina intr-o dezordine toatala.
  Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

marți, 12 februarie 2013

Scapa de soareci: prevenire

  Chiar daca unii daunatori sunt considerati neimportanti, deoarece nu li se simte prezenta in lunile de iarna, exista insa multe insecte, soareci si rozatoare, care ar fi fericiti sa se alature caselor Dvs. Nu permiteti ca, in lunile de iarna, daunatorii sa patrunda in casa Dvs.
225px-House_mouse
     Daunele pot aparea in casa din cauza animalelor salbatice sau mamiferelor rozatoare. Acesti paraziti nedoriti pot roade cablurile electrice, marginile acoperisului, pot crea cuiburi in ziduri, guri de aerisire si in mansarde, ajungand sub fundatia casei, toate astea creand prejudicii serioase. Ceea ce este mai rau este faptul ca, daca ati lasa acesti daunatori singuri, ei s-ar reproduce, cauzand daune imense si v-ar costa chiar mai multi bani si timp.
Scapa de soareci: prevenire
Soarecii sunt unii dintre cei mai comuni oaspeti nedoriti vreodata!
Casa Dvs. va deveni neprimitoare odata cu invazia de soareci. Inainte de a plasa niste capcane pentru soareci, asigurati-va ca ati inteles cum sa-i pastrati departe de casa.
Pentru a scapa de soareci trebuie, in primul rand, sa nu-i tentati sa intre in casa Dvs.
Soarecele de talie medie are nevoie doar de o gaura cu diametru 0,6 cm ca sa se strecoare in interiorul casei. Asigurati-va ca pragurile din fata usii, dulapurile, peretii, si orice loc unde ar putea intra un soarece sunt sigilate corect. Verificati orice punct de intrare catre fundatia casei. Daca gasiti orice discrepanta si utilizati chit sau vata de sticla pentru a astupa crapaturile ce pot permite intrarea soarecilor in casa.
Odata intrate in casa, rozatoarele rod aproape totul, de la pereti la alimente, cutii de carton si, mai rau, cabluri electrice, fapt ce poate cauza un scurt circuit sau un incendiu.
Daca nu ati vazut in mod direct daunatorii, veti putea remarca ca persista problema prin dovezile de roadere sau sunetele create prin pereti sau mansarda. Se pot gasi excremente de soareci in zonele perturbate ale casei, cum ar fi camari, mansarde si de-a lungul planseelor si peretilor.
Daca vedeti un soarece in timpul zilei, sansele sunt mari ca infestarea cu soareci sa fie grava. Semnele cele mai frecvente lasate de soareci sunt prezenta excrementelor in jurul placilor de baza, dulapurilor de bucatarie si zonelor de depozitare. Unii oameni pot auzi soareci rozand in pereti, mergand grabit sau chitcaind. Pisica si cailele pot zgaria un perete daca aud sau adulmeca prezenta soarecilor in interiorul acestora.
Daca ati gasit aceste semne, cautati o firma de deratizare pentru a rezolva problema de combatere a rozatoarelor sau utilizati mai multe metode combinate cum ar fi aparate cu unde electromagnetice, ultrasunete, capcane si raticide. In afara faptului ca provoaca pagube in casa, rozatoarele pot provoca, de asemenea, alergii si raspandi boli potential letale, cum ar fi hantavirus si virusul Arena.
     Magazin.anti-daunatori este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

luni, 11 februarie 2013

Prejudiciile aduse de cartite

Prejudicii
Distrugerea copacilor – tunelurile sapate de cartite pot servi drept cai de acces pentru soarecele de camp, si pentru altele care se hranesc din rădăcini.

Cartitele produc creste neregulate și extinse prin hrănirea din gazon, ca niste movile conice.

Rar, cartitele se hrănesc cu bulbi si radacini de flori și cu plantele din gradina.
Activitatea cartitelor de cautare a insectelor si saparea tunelurilor pot provoca uscarea rădăcinilor plantelor.
Prejudicii aduse peluzei – ruperea radacinilor poate provoca uscarea temporara, pana la moartea gazonului, și împiedica operațiunile de îngrijire ale peluzei.
Distrugerea structurii pamantului – extrem de rara. Devierea apelor poata sa apara prin tunelurile cartitelor.
Daune aduse agriculturii – efecte mici sau locale asupra culturillor rădăcinoase.
cartita
Modificarea habitatului
Cartitele mănâncă râme, insecte și nevertebrate. Reducerea acestora poate reduce populațiile cârtițelor.

Controlul larvelor – Cartitele mănâncă larve. Dar gazonul poate fi curatat de larve, dar poate avea încă alte surse de hrana. Cu toate acestea, în cazul în care gazonul Dvs. nu contine alte surse alimentare, controlul larvelor poate rezolva aceste probleme cu cartitele.

Dacă vă decideti sa controlati larvele, următoarele recomandări poate fi de ajutor: viermii albi iernează ca larve. Primavara, se muta mai aproape de suprafața solului pentru a se transforma in pupă. Viermii albi găsiti în perioada de primăvară nu sunt un motiv de îngrijorare și aplicarea insecticidelor care pot ucide larvele nu este justificata, chiar si in lunile mai / iunie. Pentru aplicații cu insecticide care vizează doar larve albe, perioada ideala pentru aplicarea produselor, cum ar fi Merit, Arena sau Meridian este între a treia săptămâna din iunie și mijlocul lunii iulie. În cazul în care sunt aplicate insecticide mai devreme de acest sezon, cum ar fi la mijlocul lunii mai, pentru gargarite; unele dintre aceste produse pot asigura un control eficient al larvelor albe. Cu toate acestea, acest lucru nu funcționează întotdeauna bine. Servicii de îngrijire a gazonului și proprietarii de case trebuie să monitorizeze îndeaproape peluzele în luna august pentru larve albe, atunci când sunt aplicate insecticide mai devreme de jumătatea lunii iunie.
Excluderea prin barierele de metal; rar inundații. Bariere perimetrale metalice îngropate cel puțin 13 cm pot reduce activitatea de căutare a hranei de catre cartite; îngropate la 30 de centimetri pot elimina orice călătorie subterana a cârtiței.
Alungarea cartitelor se poate realiza cu ajutorul unor aparate anticartite, ce produc artficial vibratii la un anumit interval de timp, pe care cartitele le percep ca pericol.
Dimensiuni medii și greutate
Masculi:
Lungimea medie totală, 17,6 cm
Lungimea medie a cozii, 3,3 cm
Greutatea medie, 115 g
Femele:
Lungimea medie totală, 16,8 cm
Lungimea medie a cozii, 3,3 cm
Greutatea medie, 85 g
Magazin.anti-daunatori este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

vineri, 8 februarie 2013

Esti un proprietar de casa si ai probleme cu cartitele?

       Esti furios pe cartitele care iti distrug gazonul si rasadurile de flori? Intelegem cum te pot innebuni aceste cartite. Principala problema cu cartitele este reprezentata de tunelurile pe care le sapa. Cele mai multe tuneluri provocate de cartite sunt apropiate de suprafata solului ceea ce poate provoca daune vegetatiei.
CARTITA 2
      Din moment ce cartitele nu hiberneaza, ele vaneaza in mod continuu rame, insecte, animale mici si alte surse de hrana. Cu un apetit foarte mare de satisfacut, cartitele sapa constant tuneluri pentru a cauta hrana.
   Va puteti imagina ca, fara un control antidaunator adecvat, cartitele pot si vor deveni un dezastru pentru gazon. Tinand cont de obiceiul lor de a sapa, cartitele stau mai tot timpul sub pamant, facand sa fie dificil de depistat pentru a ne da seama daca avem sau nu probleme cu acesti daunatori.
Din fericire, daca putem spune asa, cartitele lasa urme evidente prin gropile de la suprafata solului acoperite cu o gramada de pamant. Cand vedem prezenta acestor gropi ridicate acoperite de pamant, ca niste musuroaie mai mari de furnici, este evidenta prezenta cartitelor.  Dar sa aflam mai multe despre aceste animale.
             Cartitele                                                                                              
Luand in calcul mai multe aspecte, cartitele sunt animale fascinante:
  • In fiecare an o cartita consuma intre 20-23 kg de viermi si insecte;
  • Cartitele pot sapa tuneluri aproximativ de 5.5 metri/ora;
  • Cartitele calatoresc 24 de metri/minut in tunelurile existente;
  • Cartitele au de doua ori mai multe si hemoglobina fata de alte mamifere de dimensiuni similare. Acest lucru le permite, ca ele sa respire mai usor in mediile subterane cu un nivel de oxigen redus.
      Modificarea habitatului:
Dupa udarea gazonului cartitele si nevertebratele pot ajunge aproape de suprafata solului, ceea ce creste vizibilitatea tunelului.
Reducerea udatului poate ajuta temporar. Reducerea cantității de iarba pe proprietatea dumneavoastră vă va reduce, de asemenea, semnele vizibile de deteriorare. Pe termen lung, puteti economisi timp si bani, convertind gazonul in gradina, alee, garduri vii, sau a alte habitate naturale pentru pasari si fluturi benefice.
 Magazin.anti-daunatori  este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

joi, 7 februarie 2013

Raspandirea bolilor de catre rozatoare

   Există mai multe specii de rozătoare decât există din toate celelalte mamifere combinate. Acestea includ castorii, veveritele, soarecii, aricii si șobolanii. Rozătoarele s-ar raspandi atat de rapid incat ar acoperi în curând tot pământul dacă acestea nu ar cadea victime ale pradatorilor. Alte animale examinate ca cartite, iepuri, șerpi, șoareci, harciogi și alte rozătoare pot face ravagii serioase in proprietatea dumneavoastra. mice_61262000        
   Rozătoarele, spre deosebire de alte mamifere, au doar două perechi de incisivi (dintii din fata) -o pereche de sus și alta jos. Incisivii cresc de-a lungul vieții. Prin roadere ei scobesc suprafetele într-o formă de daltă. Rozătoarele nu au canini. La multe specii, decalajul dintre incisivi și molari este completat de un o zona tampon păroasa care previne ca materiale necomestibile, cum ar fi aschiile de lemn, sa intre in cavitatea bucala menținându-le între peretii gurii și dinți. Multe rozătoare au obraji tip pungi, pe care ii folosesc pentru transportul produselor alimentare.
    Cele mai multe rozătoare sunt animale de vizuina, dar unele traiesc in copaci si altele petrec mult din timpul lor in apa. Aproape toate rozatoarele sunt vegetariene, dar unele, ca de exemplu veverițele, mananca atat plante cat si animale.
    In grup, rozătoarele sunt dăunători distructivi. Ei distrug cerealele și alte alimente, distrug proprietatea rozand cablurile electrice de pe acoperiș și de pe lateralele casei, compromit terenurile cu vizuinele lor și transmit o serie de boli.
Rozătoarele sunt purtatoare de virusi si pot transmite la oameni boli cauzate de prezenta acestor virusi in urina, fecale sau parul lasat si prin muscaturi. Rozătoarele pot fi atat gazde intermediare infectate cat si gazde pentru artropode purtatoare de virusi cum ar fi purici și căpușe.
     Populațiile de rozătoare sunt afectate de condițiile meteorologice. În special, iernile calde, umede  și primaverile favorizeaza creșterea populațiilor de rozătoare, lucru observat in principal în ultimii ani. Sub scenariul schimbărilor climatice, se poate anticipa ca populațiile de rozătoare ar putea să crească în zonele temperate, rezultand o interacțiune mai mare între oameni și rozătoare și, implicit, un risc mai mare de transmitere a bolilor, în special în zonele urbane.
    Hantavirus sau arenavirus sunt câteva nume care despre care ati auzit poate la știri, în ultimii ani, deoarece mass-media a raportat boli grave sau chiar moartea unor oameni din aceste cauze.
    Sobolanii pot fi purtatorii a mai mult de 40 de agenti patogeni cauzatoari de boli, inclusiv Hantavirus și Salmonella. Șoarecele de casă este transportatorul principal al unei boli numite virusul coriomeningitei limfocitare, sau LCMV, care provoaca simptome ca dureri de cap, febră, frisoane și dureri musculare la persoanele cu sistem imunitar deficitar.

  Magazin.anti-daunatori este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

miercuri, 6 februarie 2013

Ce alimente consuma soarecii de casa?

O familie de soareci include un mascul dominant, mai multe femele și puii lor. Femelele vor stabili o ierarhie pe teritoriul lor. Soarecii adulti ii vor forța pe puii lor sa se disperseze, desi unele femele pot ramane aproape de părinții lor. Soarecele este una dintre cele mai prolifice de mamifere.
3soareci
  •     Soarecii de sex feminin incep ciclul de reproducție la varsta de 40-45 de zile.
  •     Perioada de gestatie este mai scurta de 18 zile, iar la o fatare fac 3-12 pui (media este de 5 sau 6).
  •     Soarecii de sex feminin construiesc 12 sau mai multe cuiburi pe an.
  •     Soarecii noi nascuti nu au blana si sunt orbi, dar ei cresc rapid. In 2-3 saptamani sunt acoperiti cu par si ochii si urechile loresunt deschisi. La 3 saptamani, puii incep sa se deplaseze din cuib si incep sa consume alimente solide.

    Este usor sa vedeti de ce populațiile de soareci pot creste în condițiile potrivite. Din fericire, incetineste cresterea semnificativ odată cu creșterea populației de soareci.
Soarecii vor bea apa cand este disponibila, dar cand soarecii traiesc într-un habitat uscat, obtin apa de care au nevoie din alimentele pe care le mananca. În sălbăticie, soarecii mananca seminte, radacini, frunze și tulpini, larve gandaci, omizi, gândaci, dar ei preferă semințele și cereale. Desi soareci pot trai cu firimituri, de obicei, ei manancă 3 grame de hrana pe zi (10-15% din greutatea corpului lor), sau de aproximativ 40 kg pe an. Atunci, cand alimentele umane sunt disponibile, aceste alimente bogate in grasimi, proteine sau zahar sunt adesea consumate, de preferința semințele și cerealele. Unele dintre alimentele umane preferate ale lor includ șuncă, ciocolată, unt și nuci. Șoarecii sunt în mod natural curiosi si nu ezita sa guste alimente noi. Ei vor mânca chiar și adezivul sau săpunul, dacă conțin grăsimi de origine animală.
    Soarecii rontaie toate alimentele disponibile, mananca portii mici pentru a găsi ceea ce le place cel mai bine. În acest mod, soarecii distrug alimente mult mai mult decât mănâncă. Într-un an, un soarece va produce aproximativ 18.000 de excremente fecale. Ei vor stoca alimente, ceea ce poate duce la infestări cu insecte.
  Magazin.anti-daunatori este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

marți, 5 februarie 2013

Despre soareci de casa

   Soarecele de casa este cel mai comun mamifer de pe pamant. Originar din Asia Centrala, insa sub influenta transportului s-a extins odata cu primii colonisti europeni si in alte pati ale lumii. Soarecii pot fi regasiti, acum, in toata Europa, America de Nord, Canada, precum si in fiecare stat al coastei Alaska.
house_mouse(1)
     Soarecii de casa :
  • au un corp zvelt, avand o greutate mica 10-35 de grame;
  • au urechi mari, cu parul mic, care acopera sumar corpul, ochii negrii proeminenti, un nas mic, coada conica, rar imblanita;
  • de obicei au blana de culoarea brun deschis spre gri sau negru, cu piele alba dedesubt;
  • durata lor de viata este de 9-18 luni, deși unii au trait pana la doi ani in captivitate.
      Soarecele este foarte adaptabil. Este un excelent inotator, alergător, alpinist si saritor. Poate sari pana la 30 cm inaltime. Are simturi excelente la miros, gust si atingere. Are vedere slaba, dar este dotat cu vedere periferica care ii permite sa detecteze miscarea. In aer liber soarecii constuiesc cuiburi in buruieni, gunoaie, fisurile peretilor sau stancilor, o retea de tuneluri sub pamant, cu camere pentru cuiburi si depozitare, precum si mai multe iesiri.
       In fiecarea toamna soarecii pornesc in cautarea hranei si adapostului, acest lucru declansand invazia soarecilor atat in interiorul, cat si in exteriorul caselor. Ei se vor cuibarii in orice zona ascunsa langa o sursa de hrana. Cuiburile lor sunt construite din carpe sau hartii, constand din materiale fine, maruntite, si aratand ca o bila usor desfacuta, avand un diametru de 10 -15 cm. Daca mancarea este disponibila, un soarece se va deplasa, in mod normal, nu mai mult de 10-50 de metri de la cuibul lor. Șoarecii sunt teritoriali, și vor explora în mod constant pentru a afla mai multe despre mediul lor. Ei memoreaza cai, obstacole, produse alimentare, apa, adapost și alte elemente din habitatul lor. Ei sunt rapizi pentru a detecta obiecte noi in mediul lor, si sunt mai curiosi fara sa aiba frica de ceva nou.
       Din cauza vederii lor precare, soarecii navigheaza folosind mustatile lor, de obicei, calatorind de-a lungul unui perete sau altui obiect. Daca nu va miscati, un soarece de casa nu va poate vedea. Ei vor explora atunci cand cred că sunt singuri … de obicei in timpul noaptii, dar in orice alt moment cand nu detecteaza miscare. Oamenii, de obicei, vad soareci cand citesc sau se uita la televizor. Spre deosebire de sobolani, faptul ca ati vazut un soarece nu inseamna neaparat ca aveti invazie de soareci.
  Magazin.anti-daunatori este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

luni, 4 februarie 2013

In ce zone se ascund rozatoarele?

     Rozătoarele pot fi găsite în casele noastre, supermarketuri, restaurante, ţarcuri de animale și câmpuri agricole.   Depozite, mori de cereale, elevatoare si silozuri sunt deosebit de vulnerabile la infestarea cu rozătoare. Rozătoarele vor mânca orice alimente pe care le mananca omul. Ele sunt active pe timp de noapte. Șobolanii sunt rareori observati în timpul zilei, cu excepția populațiilor atunci când sunt extrem de mari. Șobolanii și șoarecii se pot strecura prin crapaturile foarte mici, ceea ce face greu să se limiteze libera circulație a acestora. Chiar dacă nu le puteți vedea, s-ar putea auzi cum se deplasează după lăsarea întunericului. Dacă animalele dvs. de companie se agita sau latra spre un perete sau dulap poate fi pentru faptul ca simt prezenta rozatoarelor. Cu toate aceste, pisicile și câinii nu sunt de mult de un factor de descurajare a rozătoarelor.
sobolani-2
     De obicei, primul indiciu al unei probleme grave de infestare cu rozătoare il reprezinta excrementele lor pe masa din bucatarie, in sertare, dulapuri de bucatarie sau cămară. Atunci când o singură locuință este infestata, este posibil ca imediata vecinătate sa fie infestata, de asemenea. De aceea, rozătoarele sunt atât de dificil de controlat pentru un proprietar.  Rozătoarele sunt o problemă a comunității. Control eficace necesită ca toti proprietarii de case dintr-o comunitate sa lucreze împreună pentru a elimina sursele de hrană, apă si adăpost. Rozătoarele sunt persistente în eforturile lor de a invada casa, dar puteți sa le faceti fata în mod eficient, dacă cunoasteti capacitățile lor.
Cele mai frecvente probleme cu privire la rozătoare sunt zgomotele create de ele in pereţi şi plafoane. Zgârierea intensă in timpul nopţii de iarnă indică, în mod normal, prezenţa rozătoarelor.
Combaterea acestor creaturi se poate efectua prin intermediul specialiştilor de la deratizare, cu ajutorul unor dispozitive cu ultrasunete impotriva rozatoarelor, statii de intoxicare cu momeală şi capcane mecanice.

 Magazin.anti-daunatori
este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

vineri, 1 februarie 2013

Rozătoarele sunt o amenințare pentru sănătate

   Șoarecii și șobolanii pot fi găsiţi oriunde, în orașe, case, chiar în orice țară. Se estimează că există un șobolan pentru fiecare persoană care trăiește în Statele Unite ale Americii. Rozătoarele au urmărit omul aproape oriunde în lume. Ele nu au niciun respect pentru clasa socială, fiind dăunători cu şanse egale.
1 sobolan
      Șoarecii și șobolanii sunt atât de strâns legaţi de om că au primit numele de rozătoare domestice. Omul furnizează cele trei nevoi de bază pentru ei: hrană, adăpost și apă.
Rozătoarele sunt o amenințare pentru sănătate și afectează economia noastră și bunăstarea fizică.
  •     Rozatoarele sunt dăunători distructivi și pericole serioase pentru siguranță.
  •     Rozatoarele pornesc incendiile din cauza roaderii cablurilor electrice. Data viitoare când veţi auzi expresia “focul de origine necunoscută” vă puteţi gândi că cauza principală sunt șobolanii și șoarecii.
  •     Rozatoarele consumă cantitati mari de alimente și le contaminează cu urina, fecalele și părul lor. Cel puțin 20 la sută din produsele alimentare în fiecare an la nivel mondial sunt consumate sau contaminate de șobolani și șoareci.
  •     Ei deteriorează structurile, cărțile, mobilierul sau electrocasnicele prin roadere și formarea vizuinilor.
  •     Mai rău este faptul că ei au răspândit boli omului si altor animale prin muscatura lor, prin transportarea puricilor, păduchilor, acarienilor si capuselor, precum și lăsând excrementele lor în alimente și pe alte materiale cu care oamenii intră în contact. Rozătoarele sunt vectori pentru ciuma bubonica, febra muscaturii de șobolan, leptospiroza, hantavirus, trichineloză, icter infecțios, dermatite, salmoneloză, febră pulmonară și tifos. Şoarecii au fost asociaţi cu astmul.
  •     Șobolanii pot musca bebelusii în propriile lor pătuțuri, din cauza mirosului de lapte sau altor alimente ale copilului, fiind atractive pentru un șobolan când se află în căutarea alimentului. Un copil curat într-un pătuț curat este mult mai sigur fata de atacul unui șobolan. Pentru a proteja copilul, mutaţi sticla departe, de îndată ce a terminat’o, și spălaţi mâinile și fața lui. Faceţi același lucru cu orice persoană cu handicap sau în vârstă, în gospodăria dvs., care nu poate avea grijă de ea înșași.
  Combaterea soarecilor de casa  si a sobolanilor este foarte grea. Pentru a învinge acesti daunatori, o comunitate intreaga trebuie să coopereze în capturarea sau uciderea acestora, în același timp sa-i infometeze, sa impiedice accesul in adaposturi și sa le taie sursele de apă. In acest caz, șobolanii se vor întoarce unul impotriva altuia si se vor ucide intre ei din cauza lipsei de hrana si apa.
   Magazin.anti-daunatori este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.